Aktuellt

 

 

 

Om Senapskornet

MorotFöräldrakooperativet Senapskornet är en liten förskola i Billdal belägen i en underbar miljö nära havet och skogen. Senapskornet startades 1989 och drivs som en Ekonomisk Förening. Genom att vara medlem i ett föräldrakooperativ har man insyn och inflytande i förskolans verksamhet. Som förälder gör det att jag kan känna mig trygg eftersom jag vet att mitt barn har det bra när jag är på arbetet.

Senapskornet består av en avdelning med 18 barn mellan 1½ till 5 år. Inom gruppen är barnen indelade i mindre grupper beroende på utveckling och ålder. Vi har fyra pedagoger anställda, varav två är förskollärare och två barnskötare.

På Senapskornet arbetar personalen för att barnen ska bli trygga, harmoniska och självständiga. Glädje, respekt och hänsyn är viktiga ingredienser eftersom vi vill ha en barngrupp där alla trivs och har roligt. Vi har tillgång till en stor härlig gård. Barnen är ute varje dag och har ofta utflykter. De små barnen sover middag ute i sina vagnar hela året.

Senapskornet är en kristen förskola vilket innebär att personalen har en kristen tro som de delar med sig av till barnen. Barnen har bibelsamling och ber bordsbön. Att Senapskornet är en kristen förskola innebär inte att familjerna behöver vara aktivt troende, men tycka att det är positivt med den kristna värdegrunden.

Det finns en alldeles speciell anledning till att vår förskola heter Senapskornet:

 Himmelriket är likt ett senapskorn, som en man tar och sår i sin åker. Det är det minsta av alla frön, men när det har växt upp är det storre än alla örter och blir till träd, så att himlens fåglar kommer och bygger bo bland grenarna.

Matt. 13:31-32